SiVAS Basis Polsdiagnostiek

Inschrijven

Inschrijven kan t/m 11 september.
Inschrijven

Duur

Zes dagen

Tijd

Vrijdag en zaterdag
10:00 – 16:30

Prijs

€495 (btw vrijgesteld)

Geaccrediteerd door

VBAG en NVST (via KTNO) | Zhong

Locatie

SanoPharm Nederland bv
Prins Hendrikweg 2
3771 AK Barneveld

Docenten

Hans Bolck
Petra Lambert
Roberto Promes

Studiebelasting

Studiebelasting (SBU): 135 uur
Contact (CU): 39 uur
Studiepunten: 5 ECTS

De opleiding: wat is SiVAS?

De Franse arts en ooracupuncturist dr. Paul Nogier ontdekte halverwege de vorige eeuw dat er een verband is tussen de verschillende frequenties van de polsslag en verstoringen in het lichaam. Aan de hand van de polsslag kon hij de oorzaken van de verstoringen opsporen. Deze methode staat nu bekend als de polsdiagnostiek van Nogier met behulp van het vasculair (m.b.t. de bloedvaten) autonoom signaal (VAS). Dit VAS is een reflex op aanraking of andere prikkels.

De ‘Si’ uit SiVAS staat voor ‘Subtiele interventies’. Het betreft de praktische (therapeutische) uitwerking van het VAS: met de gezondheidsproducten uit het SanoConcept, ontwikkeld door de Nederlandse arts Ton van Gelder (1943-2005), kan een therapeut de met VAS opgespoorde verstoringen herstellen. De producten werken subtiel doordat ze het lichaamseigen vermogen versterken en stimuleren om weer in balans te komen.

SiVAS Polsdiagnostiek is een effectieve therapievorm voor het behandelen van patiënten met aspecifieke en emotionele klachten. In de 6-daagse opleiding komen alle theoretische en vooral ook praktische aspecten aan bod.

Voor wie is de opleiding?

Ben je therapeut en wil je snel en objectief je therapie kunnen testen? Wil je graag een praktijk beginnen? Wil je (zelf)inzicht in het ontstaan van onbalans en ziekten en hoe de balans hersteld kan worden? Dan is SiVAS iets voor jou. Als je nog twijfelt of SiVAS iets voor jou is, mail ons dan of bel ons op: 0342 42 07 14.

De opleiding is zo opgezet dat een vooropleiding niet nodig is. Vooropleidingen met betrekking tot natuurgeneeskunde, TCM en Ayurveda zijn een mooie toevoeging.

Veelgestelde vragen

Inhoud

 • SiVAS-denken
  • De Drie Werelden (Westers, Chinees en Indiaas)
  • Het Aura en de drie lagen
  • SanoConcept
  • Het VAS
 • Diagnose en therapie
  • Diagnoses stellen voor chakra's, yin-organen en fysieke problemen
  • Middelen selecteren en testen op therapeutische en toxische waarde
  • Therapiehindernissen opsporen en oplossen

Na de cursus ontvang je een deelnamecertificaat. Voor een diploma dien je na afsluiting van de cursus een casus in te leveren. Hierin beschrijf je de behandeling van een patiënt aan de hand van de SiVAS-methode.

Data opleiding

SiVAS Jaar2023/2024
15 en 16 september 2023
29 en 30 september 2023
6 en 7 oktober 2023
SiVAS Jaar2024/2025
13 en 14 september 2024
27 en 28 september 2024
11 en 12 oktober 2024

Algemene voorwaarden

Voor deze cursus gelden de algemene voorwaarden voor SiVAS-opleidingen. De algemene voorwaarden staan ook vermeldt op het inschrijfformulier. Bij inschrijving gaat de deelnemer akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je in

 • Schrijf je in via het inschrijfformulier
 • Zodra het formulier binnen is ontvang je een informele bevestiging.
 • Twee weken voor aanvang ontvang je de formele bevestiging met extra informatie.
Schrijf je in