Achter­grond

SanoPharm Nederland levert hoogwaardige gezondheidsproducten en voedingssupplementen van gerenommeerde producenten. Deze producten worden gebruikt in de volgende therapievormen:

Energetische interventie

Het SanoConcept biedt een geïntegreerde driedimensionale visie op gezondheid en ziekte. Fysiologische processen worden in verband gebracht met een verondersteld systeem van orgaanenergieën en de daaraan gekoppelde functionele emoties. Het bewustzijn wordt ruimer opgevat dan de gereduceerde fysiologische geest en uitgedrukt in termen van chakra’s.
Lees meer

Fytotherapie

In deze therapievorm past de arts plantaardige geneesmiddelen toe bij ziekten en aandoeningen. Het is de oudste vorm van geneeskunde en uitgebreid gedocumenteerd in de volksgeneeskunde over de hele wereld.
Lees meer

Homeopathie

De essentie van deze geneeswijze berust op het principe ‘het gelijke met het gelijkende genezen’. Kort gezegd komt dit op het volgende neer: geef een patiënt een geringe hoeveelheid van de stof die hem ziek maakt en het lichaamseigen afweersysteem wordt geprikkeld zodat de patiënt geneest.
Lees meer

Nosoden

De invloed van de verandering van ons leefmilieu op de menselijke gezondheid en maatschappij blijft niet uit. In de afgelopen 40 jaar had het menselijk organisme met méér toxische stoffen te kampen dan in de 400 jaar daarvoor! Therapeutisch letsel speelt daarbij een rol die niet onderschat mag worden. Deze zogenaamde globale toxische situatie heeft reeds tot talrijke chronische ziekten geleid, waarvan de diagnose ondanks moderne technische methoden nog moeilijk is, aangezien de meeste artsen de symptomen van dergelijke.
Lees meer

SiVAS-Methode

SiVAS staat voor ‘Subtiele interventies met het Vasculair Autonoom Signaal’. In 1967 ontdekte de Franse arts en ooracupuncturist dr. Paul Nogier dat een lichte aanraking van een gevoelig punt op de oorschelp een voelbare verandering aan de polsslag van de patiënt veroorzaakte. Raakte hij de oorschelp op een andere plaats aan dan gebeurde er niets met de polsslag. Nogier noemde dit verschijnsel het Vasculair (m.b.t. de bloedvaten) Autonoom Signaal (VAS).
Lees meer

Systemische enzymsuppletie

Het gaat hierbij om het toedienen van specifieke, extra enzymen om het lichaam, en dan specifiek de lichaamseigen geneeskracht, te ondersteunen en stimuleren.
Lees meer

Tibetaanse Gezondheidstraditie

Aan de Tibetaanse Gezondheidstraditie ligt de leer van de 5 elementen ten grondslag: aarde, water, vuur, wind en ruimte. Of het nu om de macrokosmos of de microkosmos gaat, alles bestaat uit deze 5 elementen.
Lees meer

Vitaminen- & mineralensuppletie

Uit onderzoek blijkt dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van vitaminen en mineralen naar boven moet worden bijgesteld. We hebben meer nodig dan we dachten. De vitaminen en mineralen moeten dan wel in de juiste vorm (basis) worden toegediend.
Lees meer