Image

Verbeter je praktijk met SiVAS

SiVAS.

Verbeter je praktijk.

Stel objectief een diagnose voor betere resultaten. Combineer inzichten uit westerse, Chinese, Indiase en Tibetaanse geneeskunde.

Image
Inschrijven voor SiVAS
Image
Image
Image
Image

SiVAS is dé opleiding voor therapeuten. SiVAS integreert al sinds 1992 het Vasculair Autonoom Signaal (VAS) in een systeem van drie geneeswijzen: Westers, Chinees en Ayurvedisch/Tibetaans. Met de SiVAS-methode leer je holistisch en objectief testen in drie lagen en persoonsgebonden therapie op te stellen. De SiVAS-opleiding start in september en bestaat uit een basisopleiding en drie specialisaties.

SiVAS staat voor Subtiele Interventies middels het Vasculair Autonoom Signaal en beschrijft de tweedelige kern van SiVAS: het VAS en de vele Subtiele Interventies (therapieën).

VASCULAIR AUTONOOM SIGNAAL

Diagnostiek middels het autonoom zenuwstelsel

Met het Vasculair Autonoom Signaal (VAS) heb je een van de meest krachtige methoden voor diagnostiek in handen. Omdat het VAS een reactie is van het autonoom zenuwstelsel omzeil je de invloed van de patiënt en is daarmee zuiver en objectief. Je achterhaalt zelfs informatie die je patiënt – bewust of onbewust – niet vertelt. Jij als therapeut kan daarom doen waar je goed in bent: een haarscherpe diagnose stellen om tot de kern van het probleem te komen.

Het VAS wordt waargenomen aan elke arterie. De meest praktische is de arterie radialis, de hartslag in de pols. Door de patiënt te stimuleren met subtiele prikkels reageert het systeem daarop met een VAS. Deze subtiele prikkels kunnen testampullen met biologisch materiaal (voeding, geneesmiddelen of voedingssupplementen) zijn of testfilters met kleurenfrequenties, zwart-wit testhamer, een gouden of zilveren acupressuurkorrel of simpelweg een hand.

Met SiVAS leer je deze subtiele prikkels te begrijpen om een objectieve diagnose te kunnen stellen aan de hand van het VAS – een vasculaire reactie van het lichaam middels het autonoom zenuwstelsel.

Image
Het Vasculair Autonoom Signaal is een fenomeen dat wordt veroorzaakt door het autonoom zenuwstelsel.
Image
De hartslag in de pols is de voornaamste manier om het VAS waar te nemen.

DE SIVAS METHODE

Haal de kern naar boven

SiVAS geeft betekenis aan het VAS. Niet alle disbalansen zijn even belangrijk en vaak komt het een voort uit het ander. Je leert structureel werken zodat symptomen in verband gezien worden en de juiste prioriteit krijgen. Het bio-energetisch systeem zit vol ruis: informatie die er wel is maar niet leidt tot de kernoorzaak. Met filters haal je de juiste informatie boven die normaal bedolven lag onder ruis. Zo komt de essentiële informatie naar boven zodat de kernoorzaak duidelijk wordt. SiVAS helpt je door de bomen het bos weer te zien en de kern aan te pakken.

Image
De sivas-methode filtert het ruis uit het systeem. Zo wordt zichtbaar wat eerst bedolven was en blijft alleen de essentiële pathologie over.

THERAPIEHINDERNISSEN OPHEFFEN

Maak het bio-energetisch systeem ontvankelijk voor doeltreffende therapie

Instabiliteit van de regelsystemen leidt tot een therapieblokkade waardoor de therapie niet aansluit bij de patiënt. Het systeem reageert geprikkeld en geeft wisselende signalen af. SiVAS leert je om therapieblokkades – op drie niveaus – op te sporen en effectief te behandelen. Zo maakt SiVAS elke therapie doeltreffender.

SUBTIELE INTERVENTIES

SanoConcept: homeo-energetica aan de basis

Al ruim 30 jaar is het SanoConcept een van de beste methodes voor het corrigeren van energetische problemen. Het SanoConcept is een reeks van 40 homeo-energetische middelen gebaseerd op het fysieke veld, de Qi (meridianen) en de chakra's.

Bij SiVAS-Polsdiagnostiek ontvang je een persoonlijke testset van het SanoConcept.

Image

SCHEPPEND BEWUSTZIJN

Open de chakra's

Van sterk aardend tot contact met het Geheel, de Chakrasan-middelen zijn beproefde energetische middelen voor het stabiliseren en openen van de chakra’s. Tijdens SiVAS-Polsdiagnostiek leer je de hand- en voetchakra’s alsook zeven hoofdchakra’s te diagnosticeren en te corrigeren.

Inhoud: 30 ml. Dagdosering: 1 × 25 druppels.

Image
Image

QI REGELSYSTEMEN

Laat de Qi stromen

De Qi stroomt door het lichaam en voorziet de vijf Yin-organen (Nier, Milt, Lever, Hart en Long) van energie. Ze generegen de Qi voor de Kristallen Kamer (Inzicht / wijsheid) en Kroon (geluk). SanoQi is ontwikkeld voor alle 7 Qi regelsystemen.

Inhoud: 50 ml. Dosering: 3 × 15 druppels.

Image

ETHERISCH DUBBEL

26 Middelen voor het
fysieke veld

Het SanoConcept bevat 26 middelen voor het fysieke veld, ook wel het etherisch dubbel genoemd. Ze zijn ontwikkeld op basis van tientalle jaren ervaring. Voor zowel acute als chronische storingen in het fysieke veld kunnen de middelen van het SanoConcept worden ingezet.

Inhoud: 50 ml. Dagdsoring: 3 × 15 druppels.

SanoPharm SanoConcept SanoVirulent

SiVAS-THERAPEUTEN NETWERK

Word gediplomeerd SiVAS-therapeut

Elke module sluit je af met een casus. Daarin beschrijf je de behandeling van een patiënt volgens de principes die je hebt geleerd. Na goedkeuring van de casus ontvang je je SiVAS-diploma en word je geregistreerd als officieel gediplomeerd SiVAS-therapeut. Indien gewenst word je praktijk getoond op de kaart op SiVAS.nu zodat je gevonden wordt door patiënten in de buurt.

Image

ACCREDITATIE EN ERKENNING

SiVAS is een erkende en getoetste opleiding

SiVAS is al jarenlang een erkende opleiding en een geaccrediteerde nascholing bij vooraanstaande beroepsverenigingen. SanoPharm is getoetst en goedgekeurd door CRKBO. Daardoor zijn onze opleiding vrijgesteld van BTW. SiVAS is ook erkend en getoetst door KTNO.

Image

verplichte basisopleiding

SiVAS Polsdiagnostiek

In deze 6-daagse basiscursus ga je aan de slag met het VAS. Je maakt het subtiele tastbaar: je onderzoekt en corrigeert storingen in het energetisch veld van de persoon op fysiek, energetisch en bewustzijnsniveau. Je stelt de diagnose, stelt een therapie op en kunt controleren wat het effect van de therapie is. Na SiVAS-Polsdiagnostiek kun je je specialiseren.

Ontdek SiVAS-Polsdiagnostiek
Dit ga je leren
 1. Basisdiagnostiek en -therapie met het SanoConcept
 2. Polsdiagnostiek middels het autonoom zenuwstelsel (VAS)
 3. SiVAS-methode: Westers, Chinees en Indiaas/Tibetaanse geneeskunde
 4. Stagnaties en deficiënties
 5. Therapiehindernissen overkomen
 6. De Aura en de drie lagen
 7. Begrip en ervaring met het VAS

specialisatie

SiVAS

Advanced

In deze 8-daagse specialisatie haal je het maximale uit het VAS en het SanoConcept. Je leert sneller en efficiënter werken met sneltesten en punten in het oor en je krijgt extra testsets: Orthomoleculair, Nosoden en Speciale Supplementen. Tijdens deze cursus ga je dieper in het op energetisch veld, leer je hoe je voedingsintoleranties behandeld, ga je in op intoxicaties en leer je werken met de subtiele lichamen. Samen met een extra set aan testfilters ben jij klaar voor het onbekende en kun je zelfverzekerd je patiënt behandelen.

Ontdek SiVAS-Polsdiagnostiek Advanced
Dit ga je leren
 1. Geavanceerde toepassingen van het SanoConcept
 2. Sneltesten aan het oor
 3. Basispunten van Auriculo
 4. Psyche en Emotie met het VAS
 5. Voedingsintolerantie vaststellen en corrigeren aan de hand van het VAS
 6. Uitbreiding testsets: Nosoden, Orthomoleculair en Speciale Supplementen
 7. Intoxicaties met het VAS
 8. Uitbreiding van testfilters (o.a. oscillatiefilter, intoxicatiefilter en compensatiefilter)

specialisatie

SiVAS Acupunctuur

In deze 8-daagse specialisatie leer je hoe je je patiënten kunt ondersteunen met acupunctuur. Het VAS geeft een extra dimensie in het vinden en prikken van punten. Vind het energetisch optimum van een punt, voel in welke richting geprikt kan worden, controleer met het VAS of een naald is uitgewerkt. SiVAS-Acupunctuur is ook voor de afgestudeerde acupuncturist een bijzonder waardevolle aanvulling.

Ontdek SiVAS-Polsdiagnostiek
Dit ga je leren
 1. Basisprincipes van acupunctuur
 2. Diagnostiek van meridianen met het VAS
 3. Acupunctuurpunten selecteren met het VAS
 4. Tonificatie of sedatie vaststellen met het VAS
 5. SanoConcept combineren met lichaamsacupunctuur

specialisatie

SiVAS Auriculo

In deze 10-daagse specialisatie leer je alles van SiVAS toe te passen in het oor. Het oor bevat een somatotopische weergave van het fysieke als energetisch lichaam. Je leert diagnoses stellen in het oor en ook direct te behandelen in het oor. SiVAS-Auriculo gaat verder en leert je punten op te sporen met het VAS die puntzoekers niet kunnen detecteren. SiVAS-Auriculo is dé opleiding voor ooracupunctuur in Nederland.

Ontdek SiVAS-Polsdiagnostiek
Dit ga je leren
 1. Diagnostiek en therapie aan het oor
 2. Somatotopie van het oor
 3. Infectielijnen en chronische aandoeningen behandelen met het VAS
 4. Vitaminen en mineralen in het oor testen
 5. Toxicaties en Nosoden

INSCHRIJVEN

Schrijf je in voor SiVAS

SiVAS is al jarenlang een erkende opleiding en geaccrediteerd door vooraanstaande beroepsverenigingen. SanoPharm is getoetst en goedgekeurd door CRKBO. Daardoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW. SiVAS is ook erkend en getoetst door KTNO.

SiVAS Plus

SiVAS-Polsdiagnostiek + Specialisatie

SiVAS Basis

Totale duur: 6 dagen

€495

Specialisatie naar keuze

Totale duur: vanaf 8 dagen
€795

€755

€190 toeslag
voor SiVAS-Auriculo

Totaal:

vanaf €1250

SiVAS Compleet

SiVAS als tweejarige opleiding

SiVAS Basis

1e jaar
Totale duur: 6 dagen

€495

SiVAS Acupunctuur

1e jaar
Totale duur: 8 dagen
795

€716

SiVAS Auriculo

2e jaar
Totale duur: 10 dagen
€995

€896

SiVAS Advanced

2e jaar
Totale duur: 8 dagen
€795

€716

Totaal:

€2823

SiVAS Module

SiVAS als losse modules

SiVAS Basis

Basisopleiding
Totale duur: 6 dagen

€495

SiVAS Acupunctuur

Specialisatie
Totale duur: 8 dagen

€795

SiVAS Auriculo

Specialisatie
Totale duur: 10 dagen

€995

SiVAS Advanced

Specialisatie
Totale duur: 8 dagen

€795

Totaal:

€3080

SiVAS School­jaar­planning 2024/2025

Nieuwe studenten schrijven zich in per schooljaar. Schrijf je in voor 1 september.
SiVAS Polsdiagnostiek (2024/2025)
Vrijdag en zaterdag
10:00 – 16:30
13 en 14 september 2024
27 en 28 september 2024
11 en 12 oktober 2024
SiVAS Auriculo (2024/2025)
Vrijdag en zaterdag
10:00 – 16:30
8 en 9 november 2024
22 en 23 november 2024
6 en 7 december 2024
10 en 11 januari 2025
24 en 25 januari 2025
SiVAS Acupunctuur (2024/2025)
Vrijdag en zaterdag
10:00 – 16:30
7 en 8 februari 2025
7 en 8 maart 2025
21 en 22 maart 2025
4 en 5 april 2025
SiVAS Advanced (2024/2025)
Vrijdag en zaterdag
10:00 – 16:30
18 en 19 april 2025
9 en 10 mei 2025
23 en 24 mei 2025
6 en 7 juni 2025