SiVAS-Acupunctuur

Inschrijven

Inschrijven

Duur

Acht dagen

Tijd

Vrijdag en zaterdag
10:00 – 16:30

Prijs

€795 (btw vrijgesteld)

Geaccrediteerd door

VBAG | LVNT | Zhong | NVST | FAGT (via KTNO)

Locatie

SanoPharm Nederland bv
Prins Hendrikweg 2
3771 AK Barneveld

Docenten

Hans Bolck
Petra Lambert
Roberto Promes

Studiebelasting

Studiebelasting (SBU): 192 uur
Contact (CU): 52 uur
Studiepunten: 7 ECTS

De cursus: wat is SiVAS?

Acupunctuur is een al duizenden jaren oude methode in de Chinese gezondheidsleer. Hoewel acupunctuur vooral bekend is als pijnbestrijding is het meer dan alleen een manier om pijn te verlichten. In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) worden de begrippen energie en evenwicht gehanteerd. Energie (Qi - spreek uit Tjsie) is de motor van alle denkbare levensprocessen. De energie stroomt langs twaalf hoofdmeridianen en een groot aantal hulpmeridianen. Deze liggen net onder de huid en corresponderen met bepaalde organen en hun functies. Op het lichaam zitten bepaalde punten die als poorten voor de 'Qi' fungeren, de acupunctuurpunten.

Evenwicht is het basisprincipe van het universum. Het ontstaat wanneer de tegenpolen Yang en Yin elkaar goed aanvullen. Is het evenwicht tussen deze beide elementen verstoord, dan kan de energie niet meer goed stromen en raken ze uit evenwicht. Dat voelt als 'niet goed in je vel zitten', 'uit balans zijn' en gaat gepaard met specifieke ongewenste verschijnselen.

De opleiding SiVAS Acupunctuur paart deze Chinese benadering aan de 'westerse' polsdiagnostiek van de Franse arts dr. Paul Nogier. Met het vasculair autonoom signaal van de pols kan de acupuncturist snel en trefzeker bepalen welke energiestromen (meridianen) verstoord zijn. Met flinterdunne naalden wordt dan geprobeerd deze energiestromen weer te herstellen. Te snel stromende energie wordt afgeremd en blokkades worden opgeheven.

Voor wie is de cursus?

Ben je therapeut en wil je snel en objectief je therapie kunnen testen? Wil je graag een praktijk beginnen? Wil je (zelf)inzicht in het ontstaan van onbalans en ziekten en hoe de balans hersteld kan worden? Dan is SiVAS iets voor jou. Als je nog twijfelt of SiVAS iets voor jou is, mail ons dan of bel ons op: 0342 42 07 14.

Voor deze cursus is SiVAS-Polsdiagnostiek de verplichte vooropleiding. Vooropleidingen met betrekking tot natuurgeneeskunde, TCM en Ayurveda zijn een mooie toevoeging.

Veelgestelde vragen

Cursusinhoud

In de opleiding, een specialisatie van de opleiding SiVAS Polsdiagnostiek, leert de cursist om een geïntegreerd (acupunctuur-) behandelplan op te stellen op basis van het VAS. Zo'n behandelplan bevat de volgende, afgewogen elementen:

  • De lokale behandeling, de betrokken meridiaan, het betrokken orgaan, de betrokken Zang Fu en het terrein.
  • De behandelindicatie en contra-indicaties, de behandelfrequentie en de respons.
  • De combinatie met andere geneesmiddelen.
  • De indicatie tot acupunctuur, de toegevoegde waarde van de acupunctuur, het al dan niet behandelen met acupunctuur.

Na de cursus ontvang je een deelnamecertificaat. Voor een diploma dien je na afsluiting van de cursus een casus in te leveren. Hierin beschrijf je de behandeling van een patiënt aan de hand van de SiVAS-methode.

Cursusdata

SiVAS Jaar2023/2024
2 en 3 februari 2024
1 en 2 maart 2024
15 en 16 maart 2024
5 en 6 april 2024
SiVAS Jaar2024/2025
7 en 8 februari 2025
7 en 8 maart 2025
21 en 22 maart 2025
4 en 5 april 2025

Algemene voorwaarden

Voor deze cursus gelden de algemene voorwaarden voor SiVAS-opleidingen. De algemene voorwaarden staan ook vermeldt op het inschrijfformulier. Bij inschrijving gaat de deelnemer akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je in

  • Schrijf je in via het inschrijfformulier
  • Zodra het formulier binnen is ontvang je een informele bevestiging.
  • Twee weken voor aanvang ontvang je de formele bevestiging met extra informatie.
Schrijf je in