Tibetaanse Gezondheidstraditie

Inleiding

Uit Tibet, het land van de Himalaya, het dak van de wereld, komt een van de oudste en onafgebroken uitgeoefende gezondheidstradities. Geen volksgeneeskunde maar een goed gedocumenteerde traditie van wel meer dan vijfentwintighonderd jaar oud, van een volk dat eeuwenlang letterlijk op eenzame hoogte heeft geleefd. De oudste teksten over de Tibetaanse Gezondheidstraditie dateren van de 7e eeuw na Chr. Via Rusland is deze traditie compleet met kruidenmiddelenreceptuur in de 19e en begin 20e eeuw naar het westen gekomen. Was dat niet gebeurd dan was de Tibetaanse Gezondheidstradities tijdens de Chinese Culturele Revolutie eind jaren ’60 van de vorige eeuw voorgoed van het toneel verdwenen.
Aan de Tibetaanse Gezondheidstradities ligt de leer van de 5 elementen ten grondslag: aarde, water, vuur, wind en ruimte. Of het nu om de macrokosmos of de microkosmos gaat, alles bestaat uit deze 5 elementen. Via deze 5 elementen staat de mens in contact met de wereld om hem heen en het universum. Via deze 5 elementen vinden de Tibetaanse artsen

Deze inhoud is voorbehouden aan leden van de site. Als je een bestaande gebruiker bent, log dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder registreren.

Aanmelden voor bestaande gebruikers