Onderzoek: Citruspectine bevordert inwendige reiniging

Orale toediening van gemodificeerde citruspectine bevordert de inwendige reiniging van het lichaam, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek door Eliaz, Hotchkiss, Fishman en Rode in 2006. Dit chelaateffect van citruspectine is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de aanwezigheid van de polysacharide rhamnogalacturonaan II in citruspectine, aldus de onderzoekers.

Verf, sigarettenrook, drinkwater, speelgoed, amalgaamvullingen, uitlaatgassen – via tal van ‘bronnen’ kan ons lichaam vervuild raken met zware metalen. Deze toxische metalen kunnen het endocrien systeem, het immuunsysteem en neurologische processen flink ontregelen, wat op de wat langere termijn tot ernstige gezondheidsproblemen leidt. Het in 2006 uitgevoerde onderzoek biedt daarom interessante aanknopingspunten voor patiënten bij wie u intoxicatie met zware metalen vermoedt.

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze site. Als je een bestaande gebruiker bent, log dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

Aanmelden voor bestaande gebruikers