Goede nazorg bij sportblessures

Sporten is gezond, zo heet het. Toch lopen we in Nederland jaarlijks zo’n 3,7 miljoen sportblessures op. Meestal gaat het om verrekkingen, verstuikingen, (spier)kneuzingen, ontstekingen, botbreuken en ander ongerief. Nu zult u waarschijnlijk zelden eerste hulp hoeven verlenen, maar wat als een patiënt zich meldt voor nazorg? Of als de klachten aan knie, enkel of elleboog een chronisch karakter hebben gekregen?

Ook met sportblessures is het uiteindelijk het lichaam zelf dat de schade mag opknappen: het immuunsysteem herstelt het bot of het weefsel en bestrijdt eventuele ontstekingen. Afhankelijk van de leeftijd en fysieke conditie van de sporter kan dat echter minder vlot verlopen dan gewenst. Innovazym, een preparaat van enzymen, vitaminen en mineralen, brengt de herstelkracht van het lichaam dan weer op niveau.

Herstelprocessen
Innovazym is ontwikkeld door het gerenommeerde Duitse Medizinische Enzym-Forschungsgesellschaft. Het preparaat bevat de enzymen bromelaïne, papaïne en lysozym en specifieke cofactoren, waaronder vitaminen, mineralen, Q10 en OPC. Het belang van de enzymen is in talloze studies bevestigd. Zo heeft bromelaïne een gunstige werking op de doorbloeding en verhoogt het de productie van cytokinen (belangrijk onderdeel van het immuunsysteem). Papaïne helpt het lichaam zich te ontdoen van afvalstoffen. Lysozymenstimuleren het immuunsysteem. Specifieke anti-oxydanten neutraliseren vrije radicalen. De vitaminen van het B-complex zijn onontbeerlijk voor de opbouw van kraakbeen en gewrichten. Juist de uitgelezen combinatie van enzymen en cofactoren biedt dus optimale ondersteuning aan de herstelkracht van het lichaam!

Bij traumata zorgt fibrinogeen voor het ‘afdichten’ van de wond of het bloedvat. Dit tijdelijke netwerk bemoeilijkt echter ook de afvoer van de albumine (een relatief groot eiwit) die vanuit de beschadigde bloedbaan in het weefsel terecht is gekomen. Als er onvoldoende eiwitsplitsende enzymen voorradig zijn, dan hoopt de albumine zich op en door de wateraanzuigende werking van dit eiwit ontstaat vervolgens een (pijnlijke) zwelling.
Met behulp van Innovazym kan dit probleem vlot verholpen worden: dankzij de enzymsuppletie is er weer voldoende munitie om de albumine te splitsen en af te voeren.
Innovazym heeft zo’n zelfde effect bij al dan niet chronische ontstekingen – zelfs bij reumatische klachten. Het helpt het lichaam ook dan om afvalstoffen, zoals kapotte lichaamscellen, versneld te verwijderen.

___

De apotheekinkoopprijs van één verpakking Innovazym 210 tabletten bedraagt € 39,20 ex btw. De consumentenprijs is € 58,95. Eén verpakking is goed voor één maand: 7 tabletten per dag, 3 tabletten ’s ochtends om 11.00 uur en 4 tabletten om 16.00 uur met voldoende water innemen.
[/access_restriction]

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld