De noodzaak van Magnesium­suppletie

Volgens het Human Genome Project zijn er meer dan 3500 eiwitten die specifieke bindingsplaatsen hebben voor magnesium. Dit mineraal is dus van onschatbare waarde voor talloze lichaamsfuncties, waarvan zo’n 50-60% zich bevindt in je botten en de overige 50-40% in spieren, zachte weefsels en lichaams- en celvloeistoffen.

SanoPharm FoodState Magnesium

SanoPharm FoodState Magnesium

De Algemene Dagelijkse Hoeveelheid is vastgesteld op 375 mg en toch zien we vaak te lage magnesiumspiegels bij mensen. Waarom? Nieuwe landbouwtechnieken waarbij voedsel te snel wordt verbouwd, gebruik van kunstmest en de stress van onze huidige maatschappij zijn drie grote redenen.

In de orthomoleculaire geneeskunde worden diverse magnesiumverbindingen aangeboden, gepresenteerd als goed opneembaar, maar wat in werkelijkheid geïsoleerde eindstructuren zijn. Deze verbindingen worden gecreëerd via kunstmatige processen en verschillen aanzienlijk van hun natuurlijke tegenhangers die in onze voeding voorkomen. Enkele voorbeelden van deze geïsoleerde eindstructuren zijn onder andere aspartaat, arginaat, ascorbaat, citraat, bisglycinaat, gluconaat, lactaat, picolinaat, tauraat en aminozuurgecheleerd magnesium.

In onze voeding zijn vitaminen en mineralen gebonden aan zijn natuurlijke dragers (lipiden, bioflavonoïden, peptiden en koolhydraten) die zorgen voor een optimale opname via onze spijsvertering. FoodState is de natuurlijke gebonden staat van de vitaminen en mineralen in verhoogde concentratie. 

Tijd voor aanvulling! Kies voor FoodState Magnesium, magnesium in de vorm van voeding.

Wat is FoodState Magnesium?

In de ’30 van de vorige eeuw ontdekte en isoleerde Szent-Gyorgyi vitamine C uit paprika’s en sinaasappelen. Hij bemerkte tot zijn eigen verbazing dat de geïsoleerde en gesynthetiseerde ascorbinezuur een slechte respons vertoonde en daardoor slechter werkte. Szent Györgyi realiseerde zich dat vitamine C natuurlijk moest zijn en gecombineerd moest worden met zijn natuurlijke dragers.  Zijn toenmalige leerling en chemicus Andrew Szalay heeft in de jaren ’80 van de vorige eeuw samen met Prof. dr. Joe Vinson (Scranton Universiteit) een procedé ontwikkeld voor het binden van vitaminen en mineralen aan natuurlijke dragerstoffen zoals die in de voeding werden aangetroffen.

In dit procédé is voor de bacteriestam Lactobacilles Bulgaricus (yoghurt cultuur) een sleutelrol weggelegd. Deze bacteriestam benadert de structuur van de menselijke cel en voedt zich op bijna dezelfde manier. In het geval van magnesium wordt dit met een mengsel van voedingstoffen (proteïnen, lipiden en koolhydraten) door deze bacteriestam als voeding beschouwd. De levende bacteriestam voedt zich met magnesium en met het medium. Eenmaal opgenomen door de bacteriestam ontstaat er een moleculaire verbinding die de structuur van voedsel zo dicht mogelijk benadert. Nadat de Lactobacilles Bulgaricus het element heeft opgenomen, worden ze geïnactiveerd. Alleen de moleculaire verbinding tussen het element (in dit geval magnesium) en het natuurlijke medium blijft over. Op deze manier ontstaat er een voedingssupplement dat 5 tot 6 maal beter wordt geabsorbeerd en zelfs tot 16 maal langer in het lichaam wordt vastgehouden.

 Voordelen FoodState

  • Betere opname, langere rententiewaarde en biologische beschikbaarheid
  • Gelijk aan voedsel
  • Geclassificeerd als RAW Food
  • Gebruik van lichaamsvriendelijke probiotica – Lactobacillus bugaricus
  • Geschikt voor veganisten en vegetariërs

Om meer achtergrondinformatie te krijgen over de functie van magnesium, kunt u inloggen of een account aanvragen als therapeut of arts.

Je bezoekt de pagina: De noodzaak van Magnesium­suppletie

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor beroepsbeoefenaars

Je ziet deze melding omdat je nog niet bent ingelogd met een account voor beroepsbeoefenaars (arts of therapeut). Log hieronder in met je account.

Heb je nog geen account? Registreer je dan hier als beroepsbeoefenaar.

Aanmelden voor bestaande gebruikers