Systemische Enzym Suppletie – onmisbaar in de praktijk

Enzym immuunsysteem Medizinische Enzymforschungsgesellschaft

Update: Het seminar is online terug te kijken.

SanoPharm Nederland heeft de huidige directeur van het MEF, dr. med. Hellmut Münch, uitgenodigd om dinsdagavond op 20 september in een (Duitstalige) avondseminar in te gaan op de geschiedenis van systemische enzym suppletie, de specifieke werking van enzymen, farmacokinetiek, de rol van cytokinen in ons afweersysteem en het veelzijdig gebruik van enzymen in de natuurgeneeskundige praktijk.

Systemische Enzym Suppletie (SES) is kort gezegd het toedienen van extra enzymen om de lichaamseigen geneeskracht te stimuleren. Het wordt ‘systemisch’ genoemd omdat de therapie hiermee het gehele ‘systeem’ of lichaam ondersteunt.

Achtergrond
Enzymen zijn actieve complexe proteïnen (eiwitten) die naast aminozuren ook niet-peptide stoffen bevatten, zoals metaalionen of vitaminen. Hun rol is die van ‘biokatalysator’: het activeren en controleren van de chemische reacties in het lichaam, zoals het afbreken van eiwitten, vetten en koolhydraten uit ons voedsel.

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor beroepsbeoefenaars

Je ziet deze melding omdat je nog niet bent ingelogd met een account voor beroepsbeoefenaars (arts of therapeut). Log hieronder in met je account.

Heb je nog geen account? Registreer je dan hier als beroepsbeoefenaar.

Aanmelden voor bestaande gebruikers