Nieuw: Emulsan Vitamine D3 Fortissimum

 


SanoPharm heeft zijn assortiment hoogwaardige vitaminen en voedingssupplementen uitgebreid met Emsulsan Vitamine D3 Fortissimum. Terwijl de ‘gewone’ Emsulsan Vitamine D3 per druppel 1.000 i.e. bevat, is een druppel Fortissimum goed voor maar liefst 3.000 i.e.

Per 1 januari 2016 is de nieuwe Warenwetregeling Vrijstelling vitaminepreparaten ingegaan. Volgens deze regeling is de “dagelijks volgens de gebruiksaanwijzing te nuttigen hoeveelheid ten hoogste 75 µg vitamine D”, wat neerkomt op 3.000 i.e. Dat bood SanoPharm (eindelijk) de mogelijkheid om een krachtiger preparaat te maken. Elk flesje van 10 ml bevat 240 druppels en is daarmee goed voor 8 (!) maanden dagelijks extra suppletie van vitamine D3.

Noodzaak
En een stevige suppletie is in Nederland meer dan noodzakelijk. Ter vergelijking: dankzij de goede ‘zonkracht’ in de tropen kan je lichaam daar met gemak 10.000 IE (250 µg) vitamine D3 per dag aanmaken. Door het beperkte aantal zonuren hier én doordat de zon hier in de herfst en winter onvoldoende hoog aan de hemel komt, wordt die natuurlijke aanmaak in Nederland en België bij lange na niet gehaald. Afhankelijk van het eetpatroon kan het zelfs gebeuren dat je hier maandenlang compleet verstoken blijft van vitamine D3.

Emulsan
Om de tekorten goed aan te vullen is het uiteraard wel belangrijk dat de supplementen goed worden opgenomen. Emsulsan Vitamine D3 heeft wat dat aangaat de beste papieren. Door een speciaal emulgatieproces wordt de deeltjesgrootte van het supplement zodanig verkleind, dat het de structuur krijgt van moedermelk. Een druppel Emulsan Vitamine D3 Fortissimum die wordt ‘ingespeekseld’ komt hierdoor rechtstreeks en volledig via het lymfstelsel (corpusculair lymfatisch) in de bloedbaan terecht, zonder de lever te passeren. In de mond gebeurt dit vooral via de lymfvaten in het linguaal-buccaal epitheelweefsel en in de darmen door het darmlumen.
____