Tibetaanse Gezondheidstraditie en doorbloedingsstoornissen

Doorbloedingsstoornissen kent vele gezichten. Perniosis (winterhanden, wintertenen), claudicatio intermittens (etalagebenen) en de ziekte van Raynaud zijn bekende en vaak zeer pijnlijke aandoeningen. Maar doorbloedingsproblemen kunnen zich ook bijna ongemerkt voordoen in het hart of de hersenen – en dat is potentieel levensbedreigend. Hart- en vaatziekten zijn zelfs doodsoorzaak nummer twee in Nederland.
Veel doorbloedingsstoornissen worden veroorzaakt door arteriosclerose (aderverkalking). Arteriosclerose ontstaat door beschadiging van de vaatwanden. Aan de gladde binnenkant van de slagaders zetten zich o.a. vette stoffen en kalk af die de doorstroming belemmeren. Er ontstaat een chronisch ontstekingsproces (chronic low grade inflammation) dat kan eindigen met een volledige afsluiting van het bloedvat. Bovendien verliezen de bloedvaten door de kalkafzetting hun natuurlijke elasticiteit. Niet ondenkbaar is ook dat stukjes van de zieke vaatwand afbreken, gaan zwerven en een kleiner bloedvat afsluiten.

Behandeling
Uiteraard is het zaak verdere verkalking tegen te gaan door een gezonder eet- en leefpatroon te volgen. Ook moet de bloedsomloop gestimuleerd worden en dienen de vaten ‘schoongeveegd’ te worden. Complexe phytotherapeutica zoals Padma Basic fungeren als pleiotrope verbindingen die geschikt zijn deze pathogene processen op verschillende aangrijpingspunten te beïnvloeden.

Padma Basic is een kruidenpreparaat met 20 verschillende plantaardige bestanddelen die de conditie van de vaatwanden verbeteren, een antioxidatieve werking hebben en de weerstand bevorderen. Het probleem wordt ook bij de bron aangepakt: de elasticiteit van de bloedvaten verbetert, doordat verkalking of vervetting van de binnenwanden wordt tegengegaan. Merk op dat in meer dan dertig onderzoeken is aangetoond dat Padma Basic inderdaad een positief klinisch effect heeft bij hart- en vaataandoeningen.

Maar ook vitamine E-suppletie heeft een bewezen effect bij hart- en vaataandoeningen. Van deze vitamine is bekend dat ze de plaquevorming remt, de vorming van bloedstolsels tegengaat, de bloedcirculatie bevordert en de vaatwanden versterkt. Merk op dat natuurlijke Vitamine E Emulsan uitstekend wordt opgenomen (via het lymfstelsel) en daarmee extra effectief is.

Dosering

Padma Basic
De dosering gedurende de klinische studies is gebaseerd op:
3 x dagelijks 2 capsules, een half uur voor de maaltijd innemen met ruim water.

Vitamine E Emulsan
Voor vitamine E Emulsan geldt een dosering van:
25 druppels direct in de mond innemen, inspeekselen en vervolgens doorslikken.

[/wpmem_form]