Een nieuwe winter, een nieuwe griepgolf?

Virus e-mailDe kou lijkt nu echt vaste voet aan de grond te krijgen. In de komende weken zal de kans op een griepgolf dan ook alleen maar toenemen, zeker als de lucht weer wat droger wordt. Hoe kunt u uw patiënten helpen influenza vóór te zijn – of als ze al besmet zijn, zo snel mogelijk de baas te zijn?

Afgelopen winter hadden we te maken met de langste griepepidemie in twintig jaar. Volgens onderzoekers lag dat aan een combinatie van koude, droge lucht – de ideale omstandigheden voor het virus om te overleven – én aan de veranderingen die het B-griepvirus had ondergaan. Op het toppunt van de epidemie meldden zich bijna 160 op de 100.000 inwoners zich met griepklachten bij de huisarts.
Of het deze winter ook zo’n vaart loopt, moeten we afwachten. Maar duidelijk is dat het gevaar op besmetting nooit onderschat kan worden. Dat geldt vooral voor de risicogroepen, zoals hartpatiënten, zwangere vrouwen, baby’s en senioren. Hoe zou u deze groepen preventief of therapeutisch kunnen helpen?

Aanpak
Er zijn verschillende manieren om uw patiënt ‘klaar te maken’ voor de griep.

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld