Workshop: Overgang in natuurlijk perspectief

 
Veel vrouwen accepteren overgangsklachten als iets wat bij het vrouw-zijn hoort. Maar die opvliegers, overmatige transpiratie, stemmingswisselingen en slaapstoornissen kunnen behoorlijk ontwrichtend werken – zeker als het werk en de zorg voor het gezin en/of bejaarde ouders gewoon doorgaan. Hoe dus de overgang te bezien? Als iets dat je maar moet ondergaan? Of als een proces dat je in banen kunt leiden?

Op uitnodiging van SanoPharm Nederland beantwoordt neurofysioloog, acupuncturist en energetisch therapeut dr. Annelies Oosterhoff deze vragen op maandagavond 2 oktober 2017. Ze zal dan onder meer laten zien wat rode klaver en de energetische elementenleer kunnen betekenen voor vrouwen in de menopauze, in haar gratis workshop ‘Overgang in natuurlijk perspectief’.

Rode klaver
Rode klaver is van nature rijk aan isoflavonoïden. De biologische activiteit van deze proteïnen berust op hun structurele gelijkenis met oestrogenen – niet voor niets worden isoflavonoïden ‘plantaardige hormonen’ genoemd. Ze werken als zogenaamde Selective Estrogen Receptor Modulator en grijpen in op de hormoonhuishouding. Zoals Oosterhoff in haar workshop zal bespreken, heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat als er in de overgang minder oestrogeen wordt geproduceerd, isoflavonoïden dit gat kunnen vullen. De typische overgangsklachten nemen daardoor sterk af.

Energetische aanpak
Oosterhoff benadert de problematiek van overgangsklachten echter niet slechts vanuit hormonaal (fysiek) perspectief. Ook de energetisch toestand van de vrouw in de overgang is bepalend voor de mate en aard van de klachten. In haar workshop laat Oosterhoff dan ook zien hoe deze meer Chinese/oosterse blik artsen en therapeuten helpt om de menopauze van hun patiënten in goede banen te leiden.

Datum workshop: maandag 2 oktober, 19-21.30 uur
Locatie: Trainingscentrum SanoPharm, Barneveld
Kosten: geen
Let op: De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Vooraf reserveren is dan ook noodzakelijk.

Over de docent
Annelies Oosterhoff (1952) studeerde in 1984 af als bewegingswetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1980 tot 1990 was zij docent bewegingstherapie en neurowetenschappen bij de opleiding fysiotherapie in Rotterdam. Vanaf eind jaren tachtig specialiseert Oosterhoff zich in energetische therapie en jarenlang had ze ook haar eigen praktijk. Ze was als docent verbonden aan het Instituut voor Energetische Geneeskunde in Rotterdam. Oosterhoff promoveerde in 2011 bij de Business Universiteit Nyenrode op het onderwerp ‘Essentiële kracht in ondernemingen’. Daarin onderzocht ze de rol van de vijf Chinese elementen in gezond en duurzaam leiderschap. Zij geeft regelmatig lezingen en trainingen, is consultant op het gebied van strategie en vitaliteit in ondernemingen en is betrokken bij het platform Duurzaam Nieuw Organiseren.
Boeken: Oosterhoff is medeauteur van het boek ‘Laat je energie stromen’ en auteur van ‘Essentiële kracht in ondernemingen: Business spiritualiteit in de Griekse, Indiase en Chinese klassieke elementenleer’, ‘Whole in One Leadership’ en haar laatste praktische boek ‘High-five! Vitaliteit in leiderschap & samenwerken’.

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld