Nascholing: Diagnostiek en behandeling van inversies

 
Wat zijn inversies in de elektrische energiestroom? Welk effect hebben ze op onze diagnose en therapie? Belangrijker nog: hoe spoor je inversies op en wat doe je eraan? Acupuncturist Jean-Pierre Rooms doet het uit de doeken op de speciale SiVAS Nascholingsdag op 4 november 2017.

De Franse arts en ooracupuncturist dr. Paul Nogier ontdekte halverwege de vorige eeuw dat er verschillende energiesoorten door het lichaam stromen, die elk hun verstoringen kunnen hebben. Van de in totaal vijf energieën is de elektrische energie – ook wel aangeduid met F1 – de bekendste en meest onderzochte.
De F1 bepaalt in belangrijke mate hoe ons lichaam ‘vegetatief’ reageert. Elke verstoring in deze energiestroom zorgt voor problemen én zorgt voor therapeutische hindernissen. Een veel voorkomend probleem in dit verband zijn inversies. Inversie (omkering) is een storing in de regulatie van het vegetatieve zenuwstelsel. Die kunnen diagnostische en therapeutische disciplines ontwrichten, waardoor een goed behandelresultaat hopeloos uitblijft.
Elke geneeskundige hulpverlener zou dan ook moeten beschikken over de kennis van het begrip inversie en de vaardigheid om deze op te sporen en te behandelen. De VAS-polsdiagnostiek is hierbij een onmisbare tool.

Docent: Jean-Pierre Rooms
Datum: zaterdag 4 november 2017, 10-16 uur
Locatie: Prins Hendrikweg 2 – Barnveveld
Voor wie: Kennis van de polsdiagnostiek volgens Nogier
Kosten: € 115
Hier aanmelden…

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld