Lezing: Systemische enzymsuppletie en zijn mogelijkheden

 
Op dinsdagavond 6 maart 2018 houdt dr. med. Hellmut Münch, directeur van het gerenommeerde Medizinische Enzymforschungsgesellschaft, een lezing over systemische enzymtherapie. Hij zal daarbij onder meer ingaan op mogelijkheden van de suppletie van de enzymen papaïne, trypsine en chymotrypsine, als

adjuvante therapie bij de behandeling van kanker. Münch komt voor deze inleiding naar het SanoPharm Opleidingscentrum in Barneveld. De toegang is gratis, maar geïnteresseerden dienen wel vooraf een plaats te reserveren.

Orale systemische enzymtherapie werd in de jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkeld door dr. Max Wolf, een Oostenrijkse endocrinoloog die bij het Biological Research Institute in New York baanbrekend werk heeft verricht op het gebied van systemische enzymtherapie. Het door Wolf en de Duitse bioloog Karl Ransberger opgerichte Medizinische Enzymforschungsgesellschaft (MEF) heeft diverse polyenzympreparaten ontwikkeld die bij een zeer breed scala van klachten en aandoeningen effectief zijn gebleken.

Lezing door directeur MEF
SanoPharm Nederland heeft de huidige directeur van het MEF, dr. med. Hellmut Münch, uitgenodigd om in een (Duitstalige) inleiding in te gaan op de geschiedenis van enzymtherapie, de specifieke werking van enzymen, farmacokinetiek, de rol van cytokinen in ons afweersysteem en het gebruik van enzymen bij infecties, sportblessures, MS én kanker.

Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat hydrolytische enzymen als papaïne de verwijdering van immuuncomplexen uit het bloed bevorderen. Bovendien verhogen ze de cytostatische activiteit van de natural-killer-cellen (NK-cellen) en de macrofagen. Ze ontmaskeren kankercellen en breken de fibrinemantel van deze cellen af waaronder hun receptoren zich voor het immuunsysteem verschuilen. Pancreatische enzymen als trypsine en chymotrypsine interacteren met het immuunsysteem, reguleren de verstoorde immunologische processen en herstellen de immunohomeostase. Ze remmen niet alleen de vorming van immuuncomplexen maar werken ook direct in op de tumorcellen in hun reproductieve fase wanneer ze nog vernietigd kunnen worden.
Dat maakt de suppletie van deze enzymen tot een uitstekende adjuvante therapie bij de behandeling van kanker: pre- en postoperatief en voor, tijdens en na chemotherapie of radiotherapie.

 
_____
 
Titel lezing: Einführung in die Enzymtherapie
Datum lezing: dinsdag 6 maart 2018, 19.15-21.30 uur
Locatie: Trainingscentrum SanoPharm, Prins Hendrikweg 2, Barneveld
Kosten: geen
Let op: De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Vooraf reserveren is dan ook noodzakelijk.