3 november 2018:
De diagnostiek en behandeling van stoorhaarden

Een stoorhaard is een schadelijk proces of structuur dat een storende invloed uitoefent op het zelfgenezende vermogen van het organisme. Een sterke stoorhaard zorgt voor absolute therapieresistentie. Geen enkele therapie werkt dan nog, of het nu gaat om acupunctuur, homeopathie, fysiotherapie of om reguliere medicatie. Hoe te voorkomen dat als therapeut tegen de klippen op aan het behandelen bent?

Het is zaak om voorafgaand aan elke behandeling een nauwkeurige stoorhaardanalyse uit te voeren. Indien er inderdaad sprake is van zo’n proces of invloed, dan moet die eerst grondig worden behandeld.

Meer dan SiVAS
In de SiVAS-therapie kunnen we stoorhaarden behandelen met nosoden en drainage-middelen. Dat volstaat voor de meeste stoorhaarden, maar wat die bijzonder hardnekkig zijn? We zullen ze dan op meerdere manieren tegelijk moeten aanpakken. Een eerste aanvulling is de suppletie van vitaminen en mineralen. Stoorhaarden vormen voor het organisme een enorme energielekkage. Het organisme zal trachten dit energietekort te compenseren. Hierdoor verbruikt het extra vitaminen of mineralen. Elke stoorhaard zal voor een tekort aan een specifieke vitamine of mineraal zorgen. Ook hier is de diagnostiek weer onmisbaar voor een succesvolle suppletie.

Daarnaast is laser een mooie aanvulling vormen in de diagnostiek en de behandeling van stoorhaarden. Laserbehandeling is een van de weinige therapieën die daadwerkelijk energie toevoegt aan het lichaam. Dit is erg belangrijk voor het energietekort dat ontstaat als gevolg van stoorhaarden. Bovendien is laser erg effectief in de lokale behandeling van bijvoorbeeld gebitshaarden waarbij acupunctuurnaalden niet wenselijk zijn. Tijdens deze workshop staan de lasers Premio 30 en Premio 32 centraal.

Bijscholing
Een behandeling van stoorhaarden is niet altijd eenvoudig. Daarom organiseert SanoPharm een SiVAS-bijscholing die geheel gewijd is aan het bestrijden van dergelijke processen en invloeden. De bijscholing gaat in op het opsporen van stoorhaarden en op de multimodale aanpak ervan.

Datum: 3 november 2018
Locatie: SanoPharm Opleidingscentrum, Prins Hendrikweg 2 te Barneveld
Kosten: € 115,00
Meld u hier aan…
Docent: Hans Bolck

Meer over de spreker… 
Hans Bolck
Zijn opleiding tot acupuncturist volgde hij aan de Nederlandse Artsen Acupunctuur Stichting (NAAS) en SiVAS-Acupunctuur. Hans Bolck was jarenlang verbonden aan deze stichting als bestuurslid en docent acupunctuur. Inmiddels geeft hij les aan diverse andere instellingen op het gebied van (oor)acupunctuur, fysiotherapie en manuele therapie. Ook geeft hij regelmatig voordrachten en lezingen op bijscholingen en congressen. Na zijn acupunctuuropleiding heeft hij zich via diverse opleidingen gespecialiseerd in de auriculomedicinae (ooracupunctuur) en dry needling. Naast acupunctuur maakt hij veel gebruik van manuele therapie. Hans Bolck is lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).