Zaterdag 8 december 2018:
De behandeling van Lyme en Pfeiffer door middel van de ‘infectie-lijn’

We komen in de geneeskunde steeds meer tot het inzicht dat ‘vage’ klachten als pijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en slechte weerstand vaak te herleiden zijn tot chronische infecties. Dat is een cruciaal gegeven – maar of we er echt iets hebben, is sterk afhankelijk van de diagnostiek.

En juist die diagnostiek schiet nog enorm tekort. Een bekend voorbeeld is de ziekte van Lyme. We weten dat deze bacteriële infectie veel voorkomt en we weten dat het verantwoordelijk is voor breed heel scala aan klachten. Tegelijkertijd echter zijn we met standaardlaboratoriumonderzoeken onvoldoende in staat om alle vormen van Lyme op te sporen. Als gevolg daarvan blijven veel mensen met klachten rondlopen, zonder te beseffen dat ze veroorzaakt worden door een sluimerende infectie. En geen goede diagnose betekent weer geen (succesvolle) behandeling.

Infectie-lijn
In het medische vakgebied Auriculo is de laatste jaren hard gewerkt aan het verfijnen van de diagnostiek en behandeling van juist dit soort chronische infecties. De focus ligt daarbij op de ‘infectie-lijn’ op het oor. We zijn op dit moment in staat om bijzonder nauwkeurig chronische, sluimerende infecties op te sporen. Ook de behandeling middels (oor)acupunctuur, homeopathie en voedingssupplementen is de laatste jaren sterk verbeterd.

In onze bijscholing op 8 december 2018 in het SanoPharm Opleidingscentrum in Barneveld zullen we twee veel voorkomende infecties behandelen: de ziekte van Lyme en de ziekte van Pfeiffer. We laten zien hoe we deze infecties opsporen en de mogelijkheden zijn met een combinatietherapie van acupunctuur, homeopathie en voedingssupplementen.

Na het volgen van deze bijscholing bent u beter in staat om dit soort infecties op te sporen en diepgaand te behandelen.

Datum: zaterdag 8 december 2018
Locatie: SanoPharm Opleidingscentrum, Prins Hendrikweg 2 te Barneveld
Kosten: € 115,00
Meld u hier aan…
Docent: 
Hans Bolck

Meer over de spreker… 
Hans Bolck
Zijn opleiding tot acupuncturist volgde hij aan de Nederlandse Artsen Acupunctuur Stichting (NAAS) en SiVAS-Acupunctuur. Hans Bolck was jarenlang verbonden aan deze stichting als bestuurslid en docent acupunctuur. Inmiddels geeft hij les aan diverse andere instellingen op het gebied van (oor)acupunctuur, fysiotherapie en manuele therapie. Ook geeft hij regelmatig voordrachten en lezingen op bijscholingen en congressen. Na zijn acupunctuuropleiding heeft hij zich via diverse opleidingen gespecialiseerd in de auriculomedicinae (ooracupunctuur) en dry needling. Naast acupunctuur maakt hij veel gebruik van manuele therapie. Hans Bolck is lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).