SanoPharm heeft haar Kolorex-productlijn uitgebreid met Kolorex Horopito Plus Cranberry

SanoPharm heeft haar Kolorex-productlijn uitgebreid met Kolorex Horopito Plus Cranberry. De twee ingrediënten zijn cranberry en horopito – twee wetenschappelijk goed onderzochte extracten. 

Het cranberry-extract in Kolorex Horopito Plus Cranberry is gemaakt van de gehele cranberry (Vaccinium macrocarpon). Het extract biedt dus ook alle bestanddelen  van de cranberry, met niet alleen bioactieve proanthocyanidine maar ook componenten als fenol, organische zuren, vezels, vetzuren en eiwitten. Iedere capsule van Kolorex Cranberry Plus bevat het equivalent van 25 gram vers cranberryfruit. Dit type extract is momenteel het best onderzochte en meest beproefde cranberry-product beschikbaar.

Uit onderzoek blijkt dat in deze vorm en hoeveelheid het cranberry-extract in 90 dagen tijd E.coli-infecties in de urine terugdringt met 36% (Sengupta, 2011). Chronische urineweginfecties nemen in 180 dagen met 58% af, zo blijkt uit een onderzoek met 178 vrouwen die vatbaar zijn voor urineweginfecties en die 180 dagen het cranberry-extract innamen (dubbelblind klinisch onderzoek met inzet van placebo’s, Vostalova, 2015).

Horopito kennen we natuurlijk van de andere Kolorex-producten. De Nieuw-Zeelandse horopito-plant (Pseudowintera colorata) is misschien wel het meest krachtige natuurlijke anti-schimmelmiddel. De werking ervan is geboekstaafd in meer dan twintig jaar onderzoek. De plant wordt gekweekt in Nieuw-Zeeland en is uiterst nuttig bij de strijd tegen schimmelinfecties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vaginale schimmels die kunnen ontstaan bij vrouwen die antibiotica voorgeschreven krijgen.

Hoewel de focus van horopito ligt op de anti-candida behandeling, blijkt het ook een krachtige antibacteriële werking te hebben. De combinatie cranberry en horopito maakt Kolorex Horopito Plus Cranberry dan ook het ideale supplement om vrouwen te helpen hun urinewegsysteem weer gezond te krijgen en te houden.

Aanbevolen dosering: 2 capsules per dag (1x ’s morgens, 1x ’s avonds), innemen met wat water innemen.