Over de werking van Tibetaanse kruidenformules

In het laatste nummer van NWP Magazine, een uitgave van de Beroepsvereniging voor natuurgeneeskundig werkende professionals, staat een zeer interessant interview met Herbert Schwabl, directeur van het Zwitserse PADMA. Schwabl vertelt uitgebreid over de uitgangspunten en werking van de Tibetaanse kruidenformules. NWP Magazine gaf ons toestemming het artikel te delen.

Schwabl, van origine biofysicus, vertelt hoe hij in zijn tijd bij de Technische Universiteit van Wenen in contact kwam met het bedijf PADMA. Zijn onderzoeksgroep, die op dat moment de lichtemissie van levende cellen onderzocht, werd gevraagd zich te verdiepen in de Tibetaanse geneeskunde: konden zij verklaren hoe de complexe kruidenformules in het lichaam werken? “Onze groep gaf die verklaring in termen van systeemtheorie en de theorie van emergente verschijnselen, waar subtiele impulsen het hele systeem beïnvloeden.”

Dat dit niet zomaar een theoretisch model is maar ook wetenschappelijk hout snijdt, illustreert hij met het voorbeeld van atherosclerose. Tibetanen hebben daarvoor al eeuwenlang het recept Padma 28 (Padma Basic), dat erop gericht is de ‘verborgen hitte in het bloed’ te verkoelen.

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

Aanmelden voor bestaande gebruikers